пятница, 17 апреля 2020 г.

Тема: Причинно-наслідкові зв’язки і методи їх встановлення. Практична робота «Індуктивні умовиводи. Побудова та робота з ними».

 Ознайомитися з матеріалами за посиланнями:
Посилання 1
Посилання 2

Встановити причинно-наслідкові зв’язки (відповіді надати на вайбер чи електорну пошту)
Завдання 1. Українські землі першої половини XVII ст. вважали периферійним регіоном Європи в економічному та політичному сенсі. Наскільки виправдана така думка? Свою відповідь обґрунтуйте.

Завдання 2. Складіть ланцюжок подій, що відображають причиннонаслідковий зв’язок між двома історичними процесами: 1) Національно-визвольна війна українського народу середини XVII ст. 2) Руїна. Поясніть, чому українцям не вдалося досягти згоди. Як можна було б уникнути Руїни? Чи було це можливим в тих історичних умовах?

Завдання 3. Правильно чи помилково стверджувати, що в ході Національновизвольної війни зародилася ідея української державності? Які історичні факти свідчать на користь цієї точки зору, а які – їй суперечать?

Завдання 4. Правильно чи помилково вважати, що перехід від культурницької роботи до політичної боротьби був закономірним для українського суспільно-політичного руху? Свою відповідь обґрунтуйте. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий